Recepten

Italiaanse tomatensaus

Italiaanse tomatensaus

Dit recept is voor een snelle en makkelijke geroosterde Italiaanse tomatensaus waarbij de oven eigenlijk bijna al het werk doet.

Voor 4 personen

  • 1.5 kilo tomaten
  • 1 plak Griekse fetakaas
  • 4 knoflook, naar smaak mag meer of minder
  • 2 puntpaprika’s
  • 3 winterpenen
  • 2 rode ui
  • 15 gr verse oregano
  • 15 gr verse tijm
  • 15 gr verse rozemarijn
  • 15 gr verse basilicum
  • optie: 15 gr salie
  • olijfolie
  • 400 gram courgette spaghetti
  • 300 gr kipfilet blokjes
  • voor wat pit kun je er een rode peper aan toevoegen
  • extra verborgen groente eraan toevoegen is altijd mogelijk, denk dan aan de broccoli of een extra courgette.
  • geraspte Pecorino kaas voor de finishing touch

Verwarm de oven voor op 180 graden (hetelucht oven).

Snijd de tomaten, de ui, winterpeen en de paprika’s in grove stukken en leg alles in en grote braadslede of ovenschaal. In het midden leg je de plak Griekse fetakaas. Verdeel de oregano, tijm en rozemarijn tussen de groente en besprenkel alles met de olijfolie.

Rooster dit alles gedurende 45 minuten in de oven.

Bak de kipfiletblokjes apart in een pan en voeg die later toe aan de saus.

Haal de geroosterde groente uit de oven en doe alles in een grote pan. Pureer de groente met de staafmixer tot een zachte saus. Voeg dan de courgette spaghetti en gebakken kipfiletblokjes toe en warm dit nog even op.

De basilicum scheur je in stukjes en verdeel je aan het eind over je pastasaus.

De geroosterde smaak proef je terug in deze tomatensaus. Het resultaat is een hele smaakvolle, rustieke  saus wat ik persoonlijk ontzettend lekker vind.

Eetsmakelijk!

One Comment

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts