Recepten

Recept Wortel-bananen/notentaart

Recept Wortel-bananen/notentaart

Dit recept is heerlijk als traktatie maar als je deze bakt in een cakevorm dan kun je het ook gebruiken als ontbijt of lunch.

Benodigdheden

  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • ⁠250 gr winterwortels
  • ⁠100 gr walnoten
  • ⁠150 gr amandelmeel
  • sinaasappelrasp
  • ⁠2 el cacaopoeder
  • ⁠2 tl wijnsteenbakpoeder
  • ⁠voeg evt in stukjes gesneden gedroogde abrikozen of medjool dadels naar smaak
  • haver- of amandelmelk indien nodig

Voor de cashew crème

  • 180 g cashewnoten
  • 1 el citroensap
  • 1 el sinaasappelsap
  • 3 st medjool dadels
  • 1 el kokosolie

Doe de wortel, banaan en ei in de keukenmachine en mix alles tot pulp. Daarna doe je alle droge ingrediënten er in delen bij. Voeg eventueel wat amandel- of havermelk erdoor om het geheel iets vloeibaarder te maken. Bekleed de vorm met bakpapier en doe het beslag in een cakevorm of in ronde taartvorm om het extra feestelijker te maken. Verwarm de oven op 170 graden en bak de carrot cake in 30 a 40 af. Ligt aan de grote van je vorm.

Om de cashewnotencrème te maken, kook je de noten 10 minuten in ruim water. Giet het water weg en schep de noten in je keukenmachine.

Voeg dan de overige ingrediënten toe en meng tot je een gladde crème hebt. Als de carrot cake uit de oven komt eerst af laten koelen daarna schep je de creme bovenop je carrot cake met daarop wat fijngehakte walnootjes strooien. Zet het bakblik een half uurtje in de koeling om goed op te stijven.

Geniet van deze heerlijke carrot cake.

p.s bak je deze in 2 kleine springvormpjes dan kun je het taartje stapelen met een laagje creme ertussen en er bovenop. Maak evt een dubbele hoeveelheid cashewnotencrème.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts