Deze website gebruikt cookies om uw ervaring te verbeteren en te personaliseren en om advertenties weer te geven (indien van toepassing). Onze website kan ook cookies van derden bevatten, zoals Google Adsense, Google Analytics, Youtube. Door de website te gebruiken, stemt u in met het gebruik van cookies. Ons Privacybeleid bijgewerkt.

Courgetteburgers met Pecorino

Fris, voedzaam en zó klaar.

 

De groene (of gele!) courgette in een verrassend jasje: deze heerlijke, vegetarische burgers zijn fris, zacht van binnen en knapperig van buiten. Met Pecorino voor een hartige touch, citroenrasp voor wat frisheid en havermout als gezond bindmiddel. Kortom: voedzaam, vullend én superlekker.

 

Waarom courgette zo’n fijne basis is.

 

Courgette is rijk aan vitamine C, kalium en vezels, en dat maakt ‘m een mooie basisgroente voor een lichte maaltijd.
Kies liefst een kleine tot middelgrote courgette: die hebben de fijnste smaak en zijn minder waterig. De gele variant is wat zachter en zoeter, de groene wat frisser, beide zijn even gezond. En gecombineerd met Pecorino, knoflook en citroen. Echt heerlijk! 

 

Ingrediënten (voor 4 burgers)

  • 2 courgettes (ongeveer 600 g totaal)
  • 1 ei
  • 150 g havermoutvlokken of -meel (waarvan 50 g om te paneren)
  • 40 g geraspte Pecorino kaas
  • 1 teentje knoflook
  • Rasp van ½ citroen
  • Peper
  • Kokosvet of olijfolie om in te bakken

 

Bereidingswijze

  1. Courgette voorbereiden
    Rasp de courgettes grof en leg ze in een vergiet. Strooi er een flinke snuf zout over en laat 10 minuten uitlekken. Knijp daarna met de hand zoveel mogelijk vocht eruit, echt stevig knijpen, anders worden je burgers te nat.
  2. Het mengsel maken
    Meng de uitgeknepen courgette met het ei, 100 g havermout(meel), de geperste knoflook, Pecorino en citroenrasp. Breng op smaak met peper.
  3. Burgers vormen
    Vorm met je handen vier burgers. Ze zijn nog wat zacht, dat is oké. Wentel ze voorzichtig door het overgebleven havermoutmeel voor een krokant laagje.
  4. Bakken
    Verhit een klontje kokosvet of wat olijfolie in een koekenpan en bak de burgers op laag tot middelhoog vuur goudbruin aan beide kanten.

Serveeridee

Heerlijk met plakjes avocado, wat rucola en eventueel een plakje geitenkaas of gegrilde Halloumi erop. Maak er een frisse salade bij en je hebt een perfecte, lichte avondmaaltijd.

 

Fris yoghurtsausje

  • 4 el Griekse yoghurt
  • 1 teentje knoflook
  • Een paar blaadjes munt, fijngehakt
  • Peper en zout

Meng alles tot een frisse saus. Lekker erbij of eroverheen!

 

Tip: Halloumi kun je gewoon in de supermarkt vinden. Snijd in dunne plakjes en grill of bak ze goudbruin, perfect bij deze burgers.

×