Recepten

Butter chicken met bloemkoolnasi

Butter chicken met bloemkoolnasi

Een heerlijk smakelijk gerecht uit India wat is aangepast naar gluten vrij. Een aangenaam buitenlands gerecht voor het hele gezin of om je vrienden mee te verassen.

Receptuur

  • Butter chicken kruidenmix van Cook Curry
  • 400 gr kipfilet of kippendij
  • 300 ml verse tomaten
  • 100 ml haverroom of kokosroom
  • 1 el roomboter, olie of ghee
  • 300 gram bloemkoolrijst
  • 400 gram nasi groente mix
  • 2 theelepels Garam masala kruiden
  • 1 of 2 teentjes knoflook

Werkwijze

Snijd de kip in stukjes en voeg de currymix toe. Laat dit even lekker intrekken.

Verhit boter/ghee/olie op middelhoog vuur, voeg de gepureerde tomaten toe en kook 3 minuten of tot de olie van de tomaten begint te scheiden.

Bak de gemarineerde kipfilet even kort bruin aan en voeg deze toe aan de tomatensaus.
Laat op laag vuur gedurende 15 minuten zachtjes alle smaken blenden. Voeg eventueel nog wat haverroom of kokosmelk toe als je het wat romiger wilt hebben.

Bak de nasigroente knapperig aan en voeg de Garam masala kruiden en 2 teentjes uitgeperste knoflook toe. Laat de groente lekker knapperig en voeg dan de bloemkoolrijst toe en bak dit nog 3 minuten mee.

De Butter chicken warm serveren naast de bloemkoolnasi en/of nog een lekker Indiaas brood, Naan (deze is niet gluten vrij).

Tips

Ook heerlijk de volgende dag als er nog wat over is.

Related Posts