Recepten

Noten rozijnenbrood

Noten rozijnenbrood

Noten rozijnenbrood

Een heerlijk brood voor het ontbijt, als tussendoortje of om mee te nemen voor onderweg. 

Ingrediënten:

  • 250 gram haver meel
  • 150 ml plantaardige melk
  • 3 eieren
  • 1,5 tl wijnsteenbakpoeder
  • 50 gram gesmolten kokosolie
  • 50 gram dadels (geweekt en zonder pit)
  • 100 gram noten (amandelen en walnoten)
  • 50 gram rozijnen
  • 50 gram gedroogde abrikozen (liefst ongezwaveld)
  • snufje zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 160-180 graden. Doe de geweekte dadels in een kom en pureer deze met een staafmixer of in een keukenmachine. Smelt de kokosolie in een steelpannetje. Klop in een kom de eieren luchtig en meng hier vervolgens de dadels, gesmolten kokosolie en melk door. Doe het meel, zout en bakpoeder erbij en meng dit tot een deeg. Omdat het deeg is erg plakkerig is, kun je dit daarom het beste doen in een keukenmachine of met een staafmixer. Hak de noten grof en meng de noten, abrikozen en rozijnen door het deeg. Vet een bakblik in met kokosolie en vul het met het brooddeeg. Bak het brood gaar in 30 á 35 minuten. Laat daarna goed afkoelen.

Related Posts