Recepten

Crackers

Crackers

Een vitamine B boost zonder gluten

Voor 8 stuks heb je nodig:

  • 50 gram amandelmeel (kan ook zonder)
  • 60 gram sesamzaad
  • 50 gram pompoenpitten
  • 30 gram zonnebloempitten
  • 1 el olijfolie
  • 1 ei
  • keltisch zeezout
  • peper (vers gemalen)
  • kruiden naar smaak, bv. Italiaanse kruiden, provençaalse kruiden, kerrie of wat je verder lekker vindt.

Verwarm de oven voor op 180 ⁰ Celcius. Doe de helft van de zaden in een hoge mengkom, samen met de olijfolie en het ei. Maak fijn met de staafmixer of in de keukenmachine. Doe het mengsel in een grote kom. Voeg de rest van de zaden, zout, peper en kruiden naar smaak toe. Meng alles door elkaar tot een soort deegbal.

Leg een stuk bakpapier op het aanrecht. Leg de deegbal daarop en druk deels uit tot deze plat is. Pak een ander stuk bakpapier en leg dit op de deegbal. Rol daarna uit met een deegroller, houten ronde stok of fles tot 3-4 mm dik. Verwijder het bovenste stuk bakpapier en snijd, voor dat je het gaat afbakken, het deeg in vierkantjes of rechthoekjes zonder het onderliggende bakpapier te beschadigen.

Plaats nu het geheel op een bakplaat en zet de bakplaat midden in de oven. Bak ongeveer 15-20 minuten. De crackers zijn gaar als ze lichtbruin zijn controleer daarom regelmatig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Related Posts