Aanvullende informatie

Alles nog even op een rijtje.

Wat kun je verwachten

Anamnese

Na het maken van een eerste afspraak ontvang je een vragenlijst om thuis op uw gemak in te vullen. Hierin worden vragen gesteld omtrent uw klachten en voorgeschiedenis. Naar aanleiding van deze antwoorden, intake en de meetresultaten in de praktijk, kan er gericht een behandelplan worden opgesteld.

 

Neuroprofiel volgens Braverman

Naast de digitale anamnese ontvang je ook een neuroprofiel om thuis in te vullen. Een neuroprofiel kijkt naar de verhouding van de vier belangrijkste neurotransmitters (dopamine, acetylcholine, GABA en serotonine). De neurotransmitters zeggen iets over de besturing van het brein (zenuwcommunicatie) maar zijn ook betrokken bij o.a. de motoriek, immuniteit, emotionele expressie en pijnbeleving. Het is wetenschappelijk aangetoond dat tal van klachten en ziekten kunnen ontstaan door onbalans in de neurotransmitters. De functionaliteit van de vier belangrijkste neurotransmitters kunnen worden verbeterd met gerichte voedingsstoffen en leefstijl advies.

 

Aanvullend (laboratorisch) onderzoek

Soms kan aanvullend (diagnostisch) onderzoek wenselijk zijn. Er wordt samengewerkt met verschillende laboratoria op het gebied van bloedonderzoek.

 

Voeding

Een belangrijke ondersteuning van de behandeling is de voeding. Je krijgt algemene voedingsadviezen gebaseerd op de orthomolucolaire voedingsleer. Het dieet wordt verkregen aan de hand van uw klachten, uitkomst van het neuroprofiel en resultaten uit de bio resonantie meting. Eventueel aangevuld met laboratoriumonderzoek op voeding allergieën of intoleranties.

Indien je allergisch of intolerant reageert op voeding dan krijg je een lijst mee met voedingsmiddelen die u gedurende een aantal weken niet of nauwelijks mag eten. Na het tijdelijk weglaten van deze voeding en de behandeling hiervan kan het mogelijk zijn dat je na de tijdsduur van het dieet deze voedingsmiddelen gewoon weer kunt eten. Soms is het beter deze voedingsmiddelen ook in de toekomst weg te laten. Mogelijk vormt de voeding geen probleem. Dit zal de meting uitwijzen. In dit geval hoef je niet uitgebreid op dieet maar zal een kleine voedingstest voldoende zijn.

 

Suppletie

De meting met de bio resonantie scan zal aantonen of u bepaalde vitaminen en/of mineralen tekort komt. Door middel van aanpassing van de voeding wordt gekeken of deze tekorten kunnen worden aangevuld. Soms is het beter om even extra te ondersteuning in de vorm van supplementen. Er wordt dan gemeten welke suppletie het beste bij je past. Ik werk met verschillende merken waar ik voor geaccrediteerd ben en die allemaal bij mij te bestellen zijn.

 

Eigen inzet

Heb je er wel eens goed over nagedacht waarom je, je niet goed voelt?
Waardoor je klachten zijn ontstaan? Wat je zelf zou kunnen doen om beter te worden? Naast het goed uitvoeren van de behandeling is dit bewustwordingsproces van wezenlijk belang. Hier wordt binnen de praktijk aandacht aan besteed.

Prijzen consult

Kennismakingsgesprek, max 30 minuten, gratis

Gezondheidscheck Basis incl 1 consult, ongeveer 90 minuten € 150,-

Vervolg consult standaard max 60 minuten € 85,-

Gezondheidscheck Pro 1e consult ongeveer 90 minuten € 449,- incl vervolg consult

Kookmasterclass €75,-

Vitaliteitstraject van 10 wkn incl 2 vervolg consulten en kookmasterclass €699,-

Vetzurenmeting €229,- incl 2 consulten

EMB test €279,- incl 2 consulten

De tarieven zijn exclusief eventuele voedingssupplementen en/of andere middelen.

Een samenvattend rapport van de meetresultaten is bij het eerste consult inbegrepen.

De totale voorbereidingstijd en na bewerkingstijd voor mij als therapeut bedraagt voor een eerste consult ongeveer 40 minuten en voor een vervolg consult 20 minuten. Dit is de tijd benodigd voor het inzien van de anamnese en het neuro4profiel, doornemen van het dossier en het schrijven van een samenvattend rapport. De totale duur per cliënt is dus langer dan de hierboven aangegeven consult duur.

Betaling geschiedt binnen 7 dagen na consult via een factuur en je ontvangt een online betaalverzoek.

 

Verhindering

Voor elk consult wordt geruime tijd in de agenda gereserveerd. Verhinderingen dienen daarom ruimschoots van te voren, via de annuleringslink in de afspraakbevestiging of via online agenda of telefonisch tijdens het telefonisch spreekuur te worden doorgegeven. Indien uw verhindering niet tijdig is doorgegeven (tenminste 48 uur van te voren, afspraken op maandag dienen uiterlijk de vrijdagochtend voorafgaand te worden geannuleerd), wordt 50% van de consultprijs doorberekend.

 

Vergoeding zorgverzekering

De consulten worden niet vergoed door de zorgverzekeraars. Daar tegenover staat dat ik mijn tarieven zo scherp mogelijk neerzet. Vanwege mijn aansluiting bij een beroepsvereniging (CAT) voldoe ik aan de kwaliteitseisen die aan een professionele praktijk worden gesteld. De gezondheidscheck is los te boeken en is het uitgangspunt van alle vervolgtrajecten die je daarna bij mij kunt doen om je klachten te verminderen en lekkerder in je vel te zitten.